Проучване: Тръмп води на Байдън в 5 от 6-те ключови щата

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски!

Бившият президент на Съединените щати Доналд Тръмп води пред настоящият лидер на страната Джо Байдън в пет от шестте ключови щата, които вероятно ще определят победителя в президентската надпревара през 2024 г., показва проучване, публикувано в неделя на 5 ноември. Това показва изследване реализирано от изследователския институт на „Сиена Колидж“ в партньорство с New York Times сред 3662 регистрирани гласоподаватели в Аризона, Джорджия, Мичиган, Невада, Пенсилвания и Уисконсин от 22 октомври до 3 ноември.

„Единствената добра новина за президента Джо Байдън в това проучване на New York Times и „Сиена Колидж“ е, че то е проведено една година преди избирателите да отидат до урните“, казва Дон Леви, директор на изследователския институт на „Сиена Колидж“.

Тръмп изпреварва Байдън в Невада с 11%, в Джорджия – със 7%, в Аризона – с 5%, в Пенсилвания – с 4% и в Мичиган – с 3%, докато Байдън е начело в Уисконсин с 3%. На изборите през 2020 г. Байдън спечели всичките споменати 6 щата, които са предмет на сегашното изследване.

В шестте щата 59% от гласоподавателите казаха, че не одобряват работата на Байдън, 71% заявиха, че той е твърде стар, за да се кандидатира отново за президент, а 62% – че му липсва умствена устойчивост. Едва 38% смятат, че Тръмп е твърде стар, а 54% – че Тръмп има достатъчно умствени способности, за да бъде президент.

Източник: Siena College Research Institute

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!