Тръмп триумфира в 10 щата! CNN призна изключителния му резултат

Доналд Тръмп

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп води първичните избори на Републиканската партия в Колорадо, Тексас, Алабама и няколко други щата в Супер вторник.

Предварителните резултати и прогнози бяха съобщени на 5 март от CNN и Associated Press .

Въз основа на резултатите от преброяването на първите гласове, Тръмп печели вътрешнопартийни избори в Колорадо (62,8%), Алабама (83,7%), Масачузетс (63,4%), Тексас (77,0%), Арканзас (73,2%), Мейн (71,7%) %), Северна Каролина (74,8%), Оклахома (81,8%), Минесота (68,9%), Тенеси (77,6%) и Вирджиния (63,3%). Във всички тези щати агенцията прогнозира победа за лидера на републиканците.

„В момента това е най-доброто представяне на първичните избори от който и да е кандидат за президент на Републиканската партия, който не е действащ в съвременната епоха на първичните избори“, отбелязва CNN.

„Супер вторник” е една от най-важните форми за организиране на първичната предизборна кампания. Гласуването на този ден се провежда в 15 щата: Алабама, Аляска, Арканзас, Върмонт, Вирджиния, Калифорния, Колорадо, Масачузетс, Минесота, Мейн, Оклахома, Северна Каролина, Тенеси, Тексас и Юта. Гласуването ще се проведе и в Американска Самоа.

На 4 март стана известно, че Върховният съд на САЩ разреши на бившия президент Доналд Тръмп да участва в първичните президентски избори в Колорадо. Съдът издаде присъда по жалбата на Тръмп само ден преди първичните избори в щата.

Източник: Известия

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!