Тръмп: Ще разсекретя тайните за 11 септември, убийството на Кенеди…

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп обяви готовността си да разсекрети документите, свързани с терористичните атаки от 11 септември 2001 г., ако спечели президентската надпревара. Той даде това обещание пред американските избиратели на 2 юни в интервю за американския телевизионен канал Fox News. 

Освен това той изрази готовност да оповести публично документите за убийството на 35-ия президент на САЩ Джон Кенеди през 1963 г., както и за случая с Джефри Епщайн.

По думите му това ще бъде направено, за да се възвърне изгубеното доверие в американските институции.

В края на май Bloomberg посочи увеличен брой американски милиардери от Уолстрийт, подкрепящи Тръмп на предстоящите избори. Това е така, защото той обеща да намали данъците за богатите.

На 31 май съдебно жури призна Тръмп за виновен във финансова фалшификация. Самият бивш президент на САЩ заяви в края на срещата, че това не е нищо повече от фалшификация, зад която стои Байдън, който иска да се отърве по този начин от основния си съперник на предстоящите избори. По-късно той нарече решението на журито в първия случай измама и посочи, че сега всеки американец е изложен на риск от наказателно преследване.

Първият от четирите процеса по наказателното дело за фалшифициране на бизнес записи срещу Тръмп започна в Ню Йорк на 15 април . Тръмп е изправен пред над 90 обвинения. Общо той е изправен пред повече от 700 години затвор.

Следващите, 60-и, президентски избори са насрочени за 5 ноември 2024 г. През август-септември трябва да се проведат партийни конгреси, на които официално да бъдат утвърдени по един кандидат от всяка партия. Последният етап ще бъде вотът през ноември.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!