Тръмп пред Тъкър Карлсън говори за възможността от гражданска война в САЩ

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп пропусна първия дебат на Републиканската партия в сряда вечерта, като вместо това избра интервю с бившия водещ на Fox News Тъкър Карлсън като форма на контраизява, пише CBSnews.

Предварително записаното интервю беше предоставено на X, платформата за социални медии, известна преди като Twitter, пет минути преди началото на дебата в сряда вечерта. 

Тъкър Карлсън не пропусна да го пита за войната в Украйна. „Байдън трябва да прекрати участието на САЩ в конфликта в Украйна, но той е твърде некомпетентен, така че не може да го направи“, категоричен е Тръмп. „Конфликтът в Украйна трябва да приключи незабавно, защото стотици хиляди хора умират“, добави той. 

Кризата е нямало да се случи, ако той беше останал на поста си, уверен е Тръмп. Байдън може да не стигне до изборите през 2024 г. Физически тойизобщо не е триатлонист, а умът му е още по-слаб: „Когато ходи, не може да вдигне краката си от земята. . . На плажа не може да вдигне шезлонг.“

Тръмп смята Байдън за най-лошия президент в историята на САЩ: „Той е корумпиран човек толкова корумпиран, че дори спрях да наричам Хилъри Клинтън безчестна.

„Виждате, че излязоха социологическите проучвания, аз водя с 50 и 60 пункта“, каза Тръмп. „А някои от тях (останалите кандидати за президент от Републиканската партия) са на един или два. Питам се: „Да седя ли там един час или два часа, колкото и да е, и да ме тормозят хора, които дори не би трябвало да се кандидатират за президент? Трябва ли да го правя? И то в среда, която, честно казано, не е особено дружелюбна.“

По време на дебата осемте кандидати на сцената бяха попитани дали ще подкрепят Тръмп като кандидат на РП, ако той бъде осъден по някое от четирите отделни дела срещу него. Шестима от кандидатите, включително бившият вицепрезидент Майк Пенс, вдигнаха ръце. Бившият губернатор на Арканзас Аса Хътчинсън и бившият губернатор на Ню Джърси Крис Кристи бяха единствените двама, които не вдигнаха.

„Каквото и да мислите за Тръмп, от тази вечер той е бзспорният и категоричен лидер в републиканската надпревара. Смятаме, че избирателите имат интерес да чуят какво мисли той“, каза Тъкър във видеото.

По време на интервюто бившият президент изрази мнение, че ако Байдън не е окончателният кандидат на демократите, „ще бъде свободно състезание“ и не е задължително кандидатът да бъде вицепрезидентът Камала Харис.

Тръмп заяви, че според него губернаторът на Флорида Рон ДеСантис „е аут“.

За пореден път Тръмп разкритикува своя вицепрезидент Майк Пенс за отказа му да отмени резултатите от изборите на 6 януари 2021 г., като продължи да настоява, че Пенс е имал това право. Пенс неведнъж е заявявал, че не разполага с такива правомощия.

Карлсън попита Тръмп дали смята, че нацията върви към гражданска война. В отговор Тръмп посочи „страстта“ и „омразата“ на своите поддръжници на 6 януари 2021 г. (има предвид бунта пред Конгреса)

„В тях имаше любов, имаше любов и единство“, каза Тръмп за своите поддръжници в този ден. „Никога не съм виждал такъв дух, такава страст и такава любов, а също така никога не съм виждал едновременно от едни и същи хора толкова омраза към онова, което (демократите) са направили на нашата страна.“

Запитан дали ще има открит конфликт, Тръмп отговори, че не знае.

„Има такова ниво на страст, каквото никога не съм виждал, има такова ниво на омраза, каквото никога не съм виждал, и това вероятно е лоша комбинация“, каза бившият президент.

Изявата на Тръмп пред Карлсън беше излъчена ден преди бившият президент да се предаде в затвора на окръг Фултън, Джорджия, след като му бяха повдигнати обвинения, свързани с предполагаеми усилия за отмяна на резултатите от изборите през 2020 г. в щата.

В продължение на седмици Тръмп заявяваше, че няма да присъства на дебата, и говореше за възможността за алтернативна поява.

Бившият президент оправда пропускането на дебата, като изтъкна значителната си преднина в социологическите проучвания. Той също така призна, че останалите републиканци на сцената „не са глупави хора“.

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!