Безапелационно! Тръмп няма конкуренция в нови три щата

Доналд Тръмп

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп победи съперничката си, експосланичката на САЩ в ООН Ники Хейли, на партийния вот в нови три щата. Това съобщи агенция Асошиейтед прес.

Според резултатите от гласуването Тръмп е спечелил цели 84,6% от гласовете в Айдахо, докато Хейли е получила едва 13,5%. Бившият американски президент спечели в Айдахо, Мисури и Мичиган.

Телевизионният канал NBC уточнява, че в Мисури Тръмп е спечелил 100% от гласовете, в Мичиган е получил почти 98%, а 84,6% е спечелил в Айдахо.

По-рано Асошиейтед прес прогнозира с висока точност, че бившият президент ще получи почти 85% от гласовете в Айдахо.

На 25 февруари Тръмп спечели първичните избори в Южна Каролина с 60% от гласовете. Неговият съперник имаше 39,5%, което тя коментира, поздравявайки Тръмп за победата му. Хейли заяви, че не планира да се откаже от надпреварата въпреки поражението в родния ѝ щат.

На 16 януари Тръмп получи 51% от гласовете в щата Айова, на второ място беше Десантис с 21%, на трето място – Ники Хейли (19%).

Преди това о, 10 януари, Ройтерс съобщи, че 49% от републиканците планират да гласуват за Тръмп на вътрешнопартийните първични избори.

Шестдесетите президентски избори са насрочени за 5 ноември 2024 г. Партийните конгреси трябва да се проведат през август и септември, за да се подкрепи официално един кандидат от всяка партия. Последният етап ще бъде гласуването през ноември.

Източник: Известия

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!