Тръмп напомнил на Зеленски, кой победи Хитлер и Наполеон: Русия е военна машина. ВИДЕО

Кандидатът за президент от САЩ на Републиканската партия Доналд Тръмп в телефонния си разговор с Владимир Зеленски преди дни е заявил необходимостта да се сложи край на конфликта с Русия. Това съобщи политикът в интервю за Fox News, което даде съвместно с кандидатът си за вицепрезидент Джей Ди Ванс.

Те победиха Хитлер. Те победиха Наполеон… руснаците имат милиони мини и хиляди танкове“, подчерта политикът.

Бившият държавен глава на САЩ отбеляза, че този конфликт е можело да бъде предотвратен, но сегашният президент на САЩ Джо Байдън не го е направил.

Ето, какво каза пред FOXnews Доналд Тръмп:

„Президентът Зеленски ми се обади и проведохме добър разговор. И аз казах, че трябва да сложим край на тази война. Това (Русия) е военна машина. Вие сте изправени пред военна машина. Това е, което те правят – водят войни.

Те победиха Хитлер. Те победиха Наполеон. А пролетната офанзива така и не се състоя. И аз казах, че руснаците имат милиони мини и хиляди армейски танкове.

Казах, че трябва да сложим край на тази война.

Бяха убити много руснаци, но бяха убити и много украинци. Това е пълна бъркотия. Това не трябваше да се случва.

Байдън не трябваше да позволява това да се случи. Тя лесно можеше да бъде спряна. Президентът Путин никога не би направил това, никога, по две причини.

Първо, цените на петрола бяха ниски. Аз ги поддържах ниски. Поддържах ниски цени на бензина. Веднага щом дойде новото правителство, петролът поскъпна с почти 100 долара за барел, което е два пъти повече, отколкото би трябвало да бъде, и изведнъж Русия разполагаше с огромни суми пари, които нямаше.

И също така смятам, че една от причините Путин да тръгне натам е, че видя Афганистан такъв, какъвто го напуснахме. Путин видя това и президентът на Китай Си – силни момчета, силни хора.“

На 25 юли Доналд Тръмп обеща да разреши конфликта в Украйна преди встъпването си в длъжност.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!