Тръмп нападна Украйна: Водят ни към Трета световна война!

Изявленията на Киев за удари по руска територия могат да доведат до Трета световна война, заяви бившият президент на САЩ Доналд Тръмп в интервю за Fox News.

„Вижте какво се случва през последните няколко дни. Путин говори за използване на ядрени оръжия, <…> защото Украйна сега обявява удари по руска територия, а Байдън не знае как да отговори на това, но всичко това в крайна сметка ще доведе до Трета световна война“, заяви политикът пред Fox News.

Тръмп също така добави, че той, за разлика от настоящия президент на САЩ Джо Байдън, ще разреши бързо украинския конфликт.

Западни политици твърдят, че на украинските въоръжени сили трябва да бъде позволено да нанасят удари по руска територия със западни оръжия. Освен това френският президент Еманюел Макрон допусна възможността за разполагане на въоръжените сили на Петата република в Украйна, ако руските войски пробият фронта.

Президентският говорител Дмитрий Песков заяви, че подобни изявления на представители на страните от НАТО изискват отговорен, бърз и ефективен отговор от страна на Москва. Според него обявените от Русия през май учения на ядрените сили са пряко свързани с последните заплашителни, провокативни и нагнетяващи напрежение изявления на редица представители на Северноатлантическия алианс.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!