Тръмп ликува. Отвя отново конкуренцията си

Осем дни след като смаза конкуренцията в републиканските президентски избори в Айова с ниска избирателна активност, Тръмп бързо победи Ники Хейли – последния му останал основен съперник в първичните избори в Ню Хемпшир, пишеFox News.

„Много съм поласкан от резултата“, каза Тръмп в изявление пред Брук Сингман от Fox News Digital.

В речта си пред поддръжници в Конкорд, Ню Хемпшир, след обявяването на резултатите от надпреварата, Хейли заяви: „Искам да поздравя Доналд Тръмп за победата му тази вечер. Той я заслужи и аз искам да призная това„.

На въпроса дали смята, че Хейли ще преустанови кампанията си, Тръмп заяви пред Fox News Digital, че не знае, но „тя трябва“.

Хейли подчерта, че кампанията ѝ ще продължи.

„Сега всички сте чували бърборенето сред политическата класа. Те казват, че тази надпревара е приключила. Е, имам новина за всички тях: Ню Хемпшир е на първо място в страната. Той не е последен в страната. Тази надпревара далеч не е приключила.“

Тръмп, говорейки пред свои поддръжници в Нашуа, Ню Хемпшир, заяви, че Хейли „изтичала на сцената, облечена красиво“, и е произнесла „реч, сякаш е спечелила. Тя не е спечелила. Тя загуби.“

„Нека не допускаме да печели, при положение, че е имала много лоша вечер. Тя имаше много лоша нощ“, подчерта Тръмп.

За Хейли, бивш губернатор на Южна Каролина с два мандата, която е работила като посланик на ООН в администрацията именно на Тръмп, първичните избори в Ню Хемпшир се разглеждаха като най-добрия и може би последен шанс да забави или отклони похода на бившия президент към президентския пост.

Ню Хемпшир – където независимите гласоподаватели, които съставляват около 40% от електората, могат да гласуват в надпреварата на всяка от основните партии и отдавна играят важна роля в легендарните първични президентски избори в щата – се смятаха за благодатната почва за Хейли. 

След като губернаторът на Флорида Рон ДеСантис отпадна от надпреварата в неделя, президентският отбор на републиканската партия, което миналото лято наброяваше дузина кандидати, сега е сведено до двама.

В родния щат на Хейли – Южна Каролина – се провежда следващото голямо състезание на републиканците, но първичните избори са чак на 24 февруари.

Във вторник вечерта Хейли подчерта, че „остават още десетки щати. И следващият е моят любим щат Южна Каролина“.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!