Тръмп към Байдън: Хайде на още един дебат, но без водещи и правила

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп покани настоящия лидер на страната Джо Байдън да участва в нови телевизионни дебати, но без модератори (водещи) и правила. Той написа за това на 5 юли в собствената си социална мрежа Truth Social.

„Имам отговор на въпроса за компетентността на Джо Байдън. Нека проведем още един дебат, но този път да няма правила. Изчерпателна дискусия, само ние двамата на сцената, обсъждайки бъдещето на нашата страна“, каза Тръмп.

Преди това Тръмп написа, че не вярва на обясненията за поведението на Байдън на дебата.
Байдън призна, че е сбъркал в предизборния дебат. Той призова обществото да оцени това, което е направил за страната през 3,5 години управление, а не неговите „90 минути на сцената“.

В същото време Тръмп каза, че след неуспешен дебат Байдън ще напусне изборната надпревара, а вицепрезидентът Камала Харис ще стане кандидат на демократите.

На 3 юли говорителката на Белия дом Карин Жан-Пиер приписа поведението на Байдън по време на дебата на настинка. Тя също така изключи отказа на Байдън да участва в изборите, но призна, че въпросите на американците след дебата са справедливи, но това няма да доведе до оттеглянето му от предизборната надпревара.

Освен това вестник „Политико“, позовавайки се на източници, съобщи, че Байдън е преминал медицински преглед след неуспешно представяне. По време на среща със свои сътрудници американският президент казал, че е бил прегледан през последните дни и подчерта, че здравословното му състояние е добре.

На 27 юни се проведе първият телевизионен дебат между Байдън и Тръмп. CNN, позовавайки се на източници, отбелязва, че след речта на Байдън е започнала паника в Демократическата партия на САЩ.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!