Тръмп: До войната се стигна заради дискусиите да вкарат Украйна в НАТО!

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп заяви, че ако спечели президентските избори през есента, няма да изпрати американски военни в Украйна. В интервю за канала All-In Podcast в YouTube той каза също, че присъединяването на страната към НАТО ще бъде „истински проблем за Русия“.

„Да, гарантирам, че няма да го направя“, заяви Тръмп, визирайки възможността за изпращането на американски военни в Украйна.

Говорейки за началото на конфликта, той заяви, че до него са довели дискусиите за присъединяването на Украйна към Северноатлантическия алианс. По думите на Тръмп той е чувал в продължение на 20 години, че това ще се превърне в „истински проблем за Русия“.

По-рано американистът Дмитрий Дробницки предположи, че ако спечели изборите в САЩ, Тръмп може да отмени споразумението между Байдън и украинския му колега Володимир Зеленски. С идването на Тръмп на власт приоритетите ще бъдат различни и е малко вероятно двустранното споразумение между Байдън и Зеленски да бъде във фокуса на Камарата на представителите преди изборите. По украинския въпрос Тръмп заяви, че, първо, с него трябва да се заеме Европа, и второ, необходим е мир без предварителни условия.

Преди това беше съобщено, че Тръмп или друг бъдещ лидер на САЩ може да отмени споразумението за „гаранции за сигурност“, което ще бъде подписано от Байдън и Зеленски на срещата на върха на Г-7. Според чуждестранните медии то „не е договор и няма да бъде ратифицирано от Конгреса“.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!