Тръмп: Администрацията на Байдън се занимава с Украйна. Не е уместно да ходя там

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски!

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп отказа да отиде в Украйна по покана на Володимир Зеленски, за да обсъдят мирния процес. Това заяви американският политик пред портала NewsMax.

„Много уважавам президента Зеленски, но мисля, че в този момент би било неуместно да отида в Украйна. С него в момента се занимава администрацията на Джо Байдън и не бих искал да създавам конфликт на интереси“, подчерта Тръмп.

Зеленски отправи покана към Тръмп да дойде в Киев, в интервю за NBC News на 5 ноември, както КритичноБГ съобщи. Според неговите твърдения той щял да може да обясни на бившия президент на САЩ за 24 минути, че мирно споразумение не може да бъде постигнато за 24 часа.

Освен това Зеленски беше попитан дали Тръмп ще подкрепи Киев, ако отново застане начело на САЩ през следващата година. В отговор украинският лидер два пъти каза „наистина, не знам“.

По-рано Тръмп неколкократно подчерта, че ако бъде преизбран за президент на САЩ, ще успее бързо да разреши украинския конфликт. На 17 септември Тръмп изрази готовност да реши повечето от проблемите на страната в рамките на шест месеца до една година, ако спечели изборите през 2024 г. Бизнесменът добави също, че избирателите не трябва да искат за президент да бъдат избирани кандидати, които твърдят, че могат да решат проблемите на САЩ в рамките на осем години. Сред актуалните теми той посочи забраната на абортите и конфликта в Украйна.

На 5 август Тръмп заяви, че само той, ако бъде преизбран, може да предотврати Трета световна война. Тогава той заяви, че ако спечели изборите, ще успее да постигне мирно уреждане на украинския конфликт „още преди да се върне в Овалния кабинет“.

По-рано, на 18 юли, Тръмп заяви, че може да склони Русия и Украйна да разрешат кризата в рамките на 24 часа. Следващите, 60-ти президентски избори в САЩ са насрочени за 5 ноември 2024 г.

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!