Тошко Йорданов: Асен Василев е некадърен финансов министър. Кабинетът е заченат в грях

Логично е да подкрепим един вот на недоверие. Това правителство не го подкрепяме от създаването му“, каза председателят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов.

Според него кабинетът бил заченат в грях. Йорданов посочи, че темата, за която се иска оставката на кабинета е повод, а не причина. Причината била, че правителството в този състав не трябвало да съществува.

Той припомни, че свалили собственото си правителство, заради финансовата политика на Асен Василев и даването на зелена светлина за старт на преговорите на Скопие за членство в ЕС. Йорданов добави, че в момента страната е във финансов дефицит.

Василев е некадърен финансов министър. Вдига корпоративният данък от 10% на 15%“, каза Йорданов пред bTV.

По думите му ГЕРБ си знаят, че губят избиратели, защото са в сглобка с ПП-ДБ.

Паричните потоци към ГЕРБ и ДСП не са прекъсвали“, каза Йорданов.

Ваня Григорова е много по-земен човек от Васил Терзиев. Повече разбира. Тя говори за конкретни проблеми в София. Терзиев говори общи приказки“, посочи той във връзка с това, че ИТН подкрепи Григорова на втрия тур на местните избори.

Има такъв народ“ се представи много добре на местните избори. Факт е, че за първи път участваме на такива избори. Имаме 15 кмета чисто на ИТН, общо 61 в местни коалиции. Имаме 80 души общински съветници само на ИТН, а с коалиционните партньори са 191. Имаме и областен град-Ловеч“, каза Йорданов.

Източник: Фокус

Други новини

© 2023 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

Този уеб сайт използва „бисквитки“ и други подобни инструменти, за показване съдържанието на сайта и подобряване на потребителското изживяване.. Приемам Прочети повече