Тома Томов: Хамас торпилира американската политика

„Хамас“ торпилира американската политика“, каза журналистът Тома Томов в предаваето „Лице в лице“ на бТВ във връзка с атаките на групировката срещу Израел.

„Крайъгълният камък на американската политика са две държави. Саудитска Арабия трябва да сключи мир с Израел, като по този начин получава разрешение от САЩ да работи върху уран –демек в бъдеще да има атомно оръжие. Също така да получава най-добрите оръжия на САЩ, както Израел. Цената на това бе да има Палестинска държава“, подчерта Томов.

„Фактически „Хамас“ с този удар, зад който седи Иран и е подготвен от месеци, торпилира това нещо. „Хамас“ торпилира американската политика“, заяви журналистът, специалист по близкоизточните процеси.

По думите му Иран се намесва, защото е велика регионална сила. Томов бе категоричен, че трябва да има мирно решение. Той посочи, че САЩ винаги е помагал на Израел. Според него може да дават по-малко на Украйна, но ще дадат на Тел Авив.

„От 1948 година в Близкия изток никога не имало правилен ход“, каза Томов.

„Стената на границата между Израел и Газа е 50 км и има 22 пробивания. Тази стена струва 1 млрд. долара. Пробиват я с парапланери, дронове, не повече от 1000 души. Срещу тях имат една от най-добрата армия в света“, посочи Тома Томов.

По думите му много пилоти и лидери на МОСАД и други структури в държавата казват, че не подкрепят правителството в Израел и това е основен проблем.

Други новини

© 2023 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

Този уеб сайт използва „бисквитки“ и други подобни инструменти, за показване съдържанието на сайта и подобряване на потребителското изживяване.. Приемам Прочети повече