Белият дом замаза поредния грандиозен гаф на Джо Байдън

Белият дом оттегли твърдението на президента на Съединените щати Джо Байдън, че е видял снимки на обезглавени деца след смъртоносната атака на Хамас срещу Израел.

До този обрат се стигна, след като в сряда Байдън разказа, че по време на среща с еврейски лидери в Белия дом е видял изображения на осакатени деца.

„Никога не съм си мислил, че ще видя, ще потвърдя, снимки на терористи, обезглавяващи деца“, каза Байдън, който определи нападението в събота като „най-смъртоносния ден за евреите след Холокоста“.

В отговор на въпросите на The Washington Post говорител на Белия дом заяви, че коментарите на президента се основават на новинарски съобщения и твърдения на израелското правителство.

„По-късно говорител на Белия дом уточни, че американски служители и президентът не са виждали подобни снимки и не могат да потвърдят за достоверността на такива съобщения“, съобщи авторитетният американски вестник Washington Post.

Други новини

© 2023 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

Този уеб сайт използва „бисквитки“ и други подобни инструменти, за показване съдържанието на сайта и подобряване на потребителското изживяване.. Приемам Прочети повече