The Telegraph: Русия може да довърши Украйна до месеци!

от Лазар Лазаров
Украински войник

Русия постига значителни успехи в Харков и това лято може да  разруши окончателно отбраната на Украйна. Това пише експертът по химически оръжия и офицер от британската армия Хеймиш де Бретън-Гордън в статия за британския вестник The Тelegraph. 

„Изглежда, че Русия постига значителни успехи в Харков,  като вероятно хваща защитниците в крачка и несъмнено се опитва да наруши баланса на украинската армия преди пристигането на американското тежко въоръжение и F16“, пише анализаторът.

Според него това лято Русия може да постигне значителни успехи и да разруши окончателно отбраната на Украйна.Фактът, че Владимир Зеленски току-що отмени посещения в Испания и Португалия, подчертава сериозността на настоящата ситуация за онези западни лидери, които не обръщат внимание“, отбелязва Бретън-Гордън.

По думите му нерешителността и протакането на САЩ и НАТО помогнаха за укрепването на руския презiдент Владимир Путин и му вдъхнаха увереност да премине в настъпление. „Путин изглежда не се обезсърчава от западното ръководство, вярвайки, че много от нашите политици не са готови да воюват“, пише бившият британски офицер.

По думите му Путин не е направил нищо, за да прикрие целите си. „И все пак, докато той превръща заводите за трактори в производствени линии за танкове, Западът е по-загрижен за изменението на климата, уокизма и изборите“, се казва в статията.

„Тази война ни показа за пореден път, че масата наистина е от значение, а ние не разполагаме с нея, но Русия я има в изобилие“, заключва той.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

 

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!