The ​​Telegraph: Победата на АзГ и Сара Вагенкнехт е смъртоносен удар за НАТО, катастрофа за Украйна и край на Шолц

Победата на Алтернатива за Германия в Тюрингия и Саксония е първата такава на крайнодясна партия, каквато е определяна АзГ, след Втората световна война. Това по същество може да е „смъртоносен удар за НАТО“, както и катастрофа за Украйна. Това пише английският The ​​Telegraph в коментар за изборния резултат от уикенда в Германия, когато партиите на статуквото и канцлерът Олаф Шолц получиха изборен ритник в източните им провинции.

Изданието отчита и възхода на обаятелната и все по-предпочитана Сара Вагенкнехт и нейния ляв Алианс.

КритичноБГ припомня, че тя се противопоставя на предоставянето на оръжие за Украйна и разпалването на войната, а се обявява за мирно решение на конфликта с преговори. Вагенкнехт се изказва и особено остро за нарушените търговски отношения с Русия, които са съставна част от настоящата икономическа криза в страната.

Сара Вагенкнехт

Английският вестник допълва, че Вагенкнехт била враждебна към НАТО и САЩ. Това, разбира се е либералният пропаганден наратив на очерняне на всички по света, които не споделят ценностите на Демократическата партия от САЩ пуснали канцерогенни разсейки в Европа, но на които се връзват завършени идиоти, че войната е мир, а с джендъризъм и мигранти от Северна Африка и арабския свят Западът ще реши демографската си катастрофа.

„Успехът на крайната десница представлява сериозна заплаха за либералната демокрация в Германия и ще се усети далеч отвъд границите на страната.

Германия е ключова страна-членка на НАТО; нейният размер и сила позволяват да се насочи Алиансът в каквато и да е посока. Европа няма да може да удържи настъплението срещу Украйна без германската икономическа мощ“, пише английското издание.

The ​​Telegraph признава „унизителното поражение“, което и трите коалиционни партии на канцлера Олаф Шолц претърпяха на изборите. „На практика това означава край на властта му.“

Изданието не без основание пророкува, че федералните избори догодина ще го изметат от поста, а коалицията му ще бъде заменен от дясноцентристко правителство.

Новият канцлер вероятно ще бъде Фридрих Мерц, който вече подкрепи политиката на АзГ, като обеща да откаже влизане на търсещи убежище лица от Сирия и Афганистан.

Мерц също може да пренебрегне исканията за по-щедра военна помощ на Украйна, смята изданието.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!