The Telegraph: Зеленски ще се вбеси на Байдън!

Украйна, начело с президента Владимир Зеленски, ще бъде ядосана, ако лидерът на САЩ Джо Байдън пренебрегне срещата на върха в Швейцария, пише британският вестник The Telegraph. Според авторите на статията Киев има остра нужда от подкрепа от страна на ръководителя на Белия дом в Берн.

Това решение вероятно ще предизвика гняв в Украйна, където по-рано заявиха, че срещата на върха в Швейцария, около която вече има толкова много проблеми, се нуждае от Байдън“, посочват журналистите.

Според британските автори Байдън в крайна сметка ще откаже поканата на Зеленски да посети Швейцария. Вместо това, смятат журналистите, президентът на САЩ ще участва в събитие за набиране на средства за предизборната си кампания в компанията на различни холивудски звезди.

Както писа вече КритичноБГ, стана ясно, че вместо Байдън в Швейцария ще иде вицепрезидентката на САЩ Харис.

По-рано руският заместник-министър на външните работи Михаил Галузин заяви, че Владимир Зеленски лично се е обаждал и молил лидерите на ОНД да дойдат на срещата на върха в Швейцария. Никой обаче не се е съгласил.

Агенция „Блумбърг“ предположи, че срещата на върха, насрочена за 15-16 юни в Швейцария, ще бъде посветена, наред с други неща, и на темата за преговорите между Москва и Киев.

Така в проекторезолюцията, подготвена за събитието, се посочва, че участниците ще обсъдят конкретни стъпки за изграждане на диалог между страните в конфликта. Същевременно се подчертава значението на решаването на въпросите за безопасността на ядрените енергийни съоръжения и осигуряването на свободно корабоплаване в Черно и Азовско море.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!