The New York Times: През 2024 г. пред Русия се отваря „прозорец от възможности“

от Лазар Лазаров
Кремъл

2024 г. може да се превърне в прозорец от възможности за Русия, тъй като тя получава все по-голямо предимство в конфликта в Украйна. Това заяви военният анализатор Майкъл Кофман, цитиран от американския вестник The New York Times (NYT), предаде Lenta.ru.

„През 2024 г. руската армия има материално предимство и стратегическа инициатива (…) Тази година представлява прозорец на възможност за Москва“, се казва в съобщението.

Подобна ситуация възникна поради забавянето на доставките на помощи за Киев от Вашингтон. Русия „се възползва от този момент“, за да увеличи артилерийското си превъзходство над Украйна. Друга причина е острият недостиг на жива сила във Въоръжените сили на Украйна.

По-рано държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен нарече настоящия етап от конфликта критичен за Украйна. Дипломатът подчерта, че „идните седмици и месеци ще изискват много усилия от украинците“, тъй като руските въоръжени сили успешно напредват в няколко участъка на фронта.

Критично припомня, че по-рано The New York Times писа, че Украинските въоръжени сили (ВСУ) не разполагат с достатъчно ракети и системи за противовъздушна отбрана, за да свалят всички ракети, които Русия изстрелва.

Преди това New York Times писа, че офанзивата на руските въоръжени сили (ВС) срещу Харков може да принуди украинското ръководство да се съгласи на примирие с Русия. Същевременно командирите на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) се обвиняват взаимно за пораженията в района на Харков.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

 

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!