В Кремъл се забавляват със слуховете за сърдечния арест на Путин

В Кремъл буквално се изсмяха на тиражираните в западние медии твърдения, базиращи се на анонимен канал в социалната мрежа Телеграм, че руският президент Владимир Путин е получил сърдечен арест и е в „стабилно тежко състояние“, а негов двойник е пътувал до Китай, за да се срещне със Си Дзинпин и другите 130 световни лидери на форума „Един пояс, един път“, предава Reuters.

„Всичко е наред с него, това е абсолютно поредният фалшификат“, заяви говорителят на руския държавен глава Дмитрий Песков, в отговор на съответстващ въпрос, пише „Фокус“.

Говорителят се засмя в отговор на допълнителен въпрос за двойници и отрече Путин да има такива. „Това е от категорията на абсурдните информационни измами, които цяла поредица медии обсъждат със завидна упоритост. Това не предизвиква нищо друго освен усмивка“, подчерта Песков.

Путин, който отдавна е култивирал имидж на „човек на действието“, навърши 71 години на 7 октомври. Той поддържа интензивен график от срещи и публични изяви, много от които по телевизията, отбелязва агенцията, като припомня, че скорошната му програма включваше посещение в Китай миналата седмица на 17 и 18 октомври, със спирания в два руски града на връщане.

В интервю от 2020 г. Путин отрече дългогодишните слухове, че използва двойници, въпреки че каза, че му е бил предлаган шанс да използва такъв в миналото от съображения за сигурност.

Други новини

© 2023 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

Този уеб сайт използва „бисквитки“ и други подобни инструменти, за показване съдържанието на сайта и подобряване на потребителското изживяване.. Приемам Прочети повече