Avia Pro: Иранската армия е готова да започне война срещу Израел, заедно с Хизбула

Според в. „Известия“ Ислямската революционна гвардия на Иран е заявила готовност да се бие срещу Израел заедно с членове на ливанското движение „Хизбула“. По непотвърдени данни Исмаил Каани, командир на Силите „Кудс“ (един от петте рода войски на иранската армия, специализиран във военното разузнаване и воденето на неконвенционални бойни действия извън пределите на Иран) е пристигнал в столицата на Ливан Бейрут, съобщава сайтът Avia Pro.

Този ход на Иран ясно демонстрира повишеното напрежение в Близкия Изток, където ситуацията между Израел и Иран остава взривоопасна от години. Една общност между Ислямската революционна гвардия на Иран и „Хизбула“ може да създаде нова геополитическа реалност в региона, като увеличи заплахата за Израел и постави под въпрос сигурността на страната и стабилността на Близкия Изток като цяло.

По-рано беше съобщено, че Силите „Кудс“ може вече да се намират в Южен Ливан и да наблюдават позициите на израелската армия.

Други новини

© 2023 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

Този уеб сайт използва „бисквитки“ и други подобни инструменти, за показване съдържанието на сайта и подобряване на потребителското изживяване.. Приемам Прочети повече