Тежки битки на Русия за Курск. Ветераните от Вагнер се включиха да си върнат Суджа, превзет от ВСУ. КАРТА

Руските военновъздушни сили извършиха масирани бомбардировки срещу украински позиции в Сумска област, откъдето започна украинската атака срещу руската Курска област, пише Pronews. Руски бойни самолети атакуват на вълни и поразяват всички възможни точки за съсредоточаване на украинските войски.

Целта на Москва е да спре всяка доставка на помощ за украинските сили, които все още се бият на руска територия.

Според съобщенията се твърди, че украинците са събрали три бригади на тези позиции, т.е. приблизително 10 000 войници! (информацията за такова количество украински войски не е потвърдена от нито един руски сайт, бел. Критично)

В Москва смятат, че много от тези войници не са украинци, а западни наемници

Руският град Суджа е пълен с украински войници и в момента е загубен към момента за руснаците. Градът е важен, защото е жизненоважен логистичен център.

В момента вътре в него се водят ожесточени боеве между украинците и частите на ЧВК Вагнер, които спешно бяха прехвърлени в района на Курск, тъй като имат специален опит и способности в градски битки От Суня има и път на север, по-точно към Лгов, по който украинците също се опитват да настъпят.

Руският провоенен сайт Avia потвърди превземането на руския Суджа: Военният кореспондент Владимир Романов говори за настоящата ситуация на фронта в района на Курск. По негова информация руските сили поддържат контрол над Коренево, но ситуацията в Суджа остава напрегната.

Въпреки това Суджа все още е под контрола на украинските сили. Според Романов, въпреки плановете на командването да освободи града за една нощ, това не е възможно.

Като цяло ситуацията е тежка и продължава да се влошава (така гласят руските сводки), въпреки факта, че темпът на настъпление на украинските въоръжени сили значително да се забави, главно защото Киев не успя да укрепи плацдарма си на територията на Русия.

Руските щурмови хеликоптери Ка-52 от снощи неуморно „удрят” украинските формирования и продължават и досега.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!