Tesla представи редизайна на Модел 3. Вече минава 630 км. с едно зареждане

Американският автомобилен производител Tesla представи актуализиран електрически автомобил Model 3. Това съобщава Engadget.

Новата версия на електрическия седан е получила малък редизайн: в частност, компанията разказа за подобрената аеродинамика на автомобила. Благодарение на това, включително и на увеличения пробег – до 630 километра, в зависимост от версията.

Редизайнът на Tesla Модел 3

От компанията съобщиха, че са въвели по-здрава каросерия и са актуализирали настройките на окачването, така че автомобилът да се справя по-ефективно с неравностите по пътя. Освен това новата Tesla Model 3 е получила подобрена шумоизолация, вентилирани седалки и персонализирана предна оптика. Автомобилът влезе в продажба в Европа и Китай, в САЩ електромобилът ще се появи по-късно.

Накрая Tesla отбеляза, че новата версия на Model 3 разполага с подобрена аудиосистема с до 17 високоговорителя. Предлагат се и два нови цвята – Ultra Red и Stealth Grey.

Цените на автомобила зависят от региона. Така например в Норвегия актуализираният Model 3 струва колкото старата версия. В Китай цената на електромобила е 35 000 долара, или с около 12% по-скъпа от предишната версия.

В средата на август американската компания Tesla започна да продава евтини версии на електромобилите Model S и X. Новите версии на електромобилите бяха с 10 000 долара по-евтини от обикновените версии.

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!