Теодор Постол: НАТО се лута в отчаяние заради Украйна

НАТО не разполага с конкретна стратегия по отношение на Украйна. Това заяви бившият съветник на Пентагона Теодор Постол в интервю за YouTube канала Dialogue Works, коментирайки плановете на политическото ръководство на Северноатлантическия алианс.

„Неправилно е да се смята, че НАТО има стратегия. Аз не виждам НАТО да има някаква стратегия. Мисля, че те се лутат и са отчаяни“, заяви анализаторът.

Той добави, че срещата на върха на НАТО във Вашингтон през юли се предполага да реши много и важни въпроси свързани с Украйна. В същото време, Постол подчерта, че лидерите на Северноатлантическия алианс губят в настоящия момент:

Партията на френския президент Еманюел Макрон загуби първия тур на парламентарните избори, а президентът на САЩ Джо Байдън поражда съмнения относно здравия си разум.

По-рано френският министър-председател Габриел Атъл предупреди, че ако дясната партия спечели изборите за Национално събрание на Франция, помощта за Украйна ще бъде намалена.

Според него съществува и „риск от подчинение на Русия“, тъй като партията на Марин льо Пен доскоро искаше да бъде съюзник на Москва.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!