Telegram стартира монетизация за реклама на собственици на канали с 1 000 или повече абонати

Телеграм

Telegram стартира монетизиране на приложението си. Авторите на канали с аудитория над 1000 последователи ще получат 50% от приходите от реклама, според уебсайта на месинджъра.

„От този ден нататък собствениците на обществени канали с 1 хил. или повече абонати могат да получат 50% от приходите от реклама, показана в техния канал, като награда“, се казва в съобщението. От него става ясно, че каналите в Telegram събират повече от 1 трилион гледания ежемесечно

Отбелязва се, че за да осигури плащане за реклама и теглене на средства, компанията ще използва блокчейна TON.

За програмата за възнаграждения подкрепихме нов тип реклами, за които може да се плаща с Toncoin – криптовалута, базирана на блокчейна TON.

Избрахме блокчейна TON заради комбинацията от ниски такси, висока скорост на обработка на транзакциите и поддръжка на рекорден обем транзакции в секунда.

Сега всеки потребител може да популяризира своя бот или канал в Telegram с Toncoin – с минимални бюджети. Когато създавате рекламно съобщение, избирате конкретни канали за разполагане – благодарение на това имате пълен контрол върху контекста, в който ще се показват рекламите.“

Уважаеми читатели на КритичноБГ, призоваваме Ви да помогнете с дарение за сайта, за да можем да продължим неговата кауза.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

 

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!