Тел Авив обхванат от антиправителсвени протест. Полицията стреля с водни оръдия

В Тел Авив полицията използва водни оръдия и конна кавалерия срещу протестиращите. Това съобщи радио Kan в събота, 11 май.

Протестиращите настояват за предсрочни избори в Израел и за бързо освобождаване на заложниците, държани в ивицата Газа.

По данни на радиостанцията десетки участници са блокирали магистралата „Аялон“ след антиправителствен митинг в комплекса на Министерството на отбраната в центъра на Тел Авив. Полицията е използвала водни оръдия и конна полиция, за да изтласка демонстрантите от пътното платно.

Освен това на 31 март стана известно, че в Ерусалим се проведе най-големият митинг срещу правителството на израелския премиер Бенямин Нетаняху от началото на конфликта в ивицата Газа . Десетки хиляди протестиращи поискаха предсрочни избори и сделка за размяна на военнопленници с палестинското движение Хамас.

Ден по-рано, на 30 март, в Тел Авив се проведоха антиправителствени митинги. Протестиращите поискаха и оставката на Нетаняху, освобождаването на заложниците и прекратяване на конфликта в ивицата Газа. Съобщава се, че около 200 активисти са си пробили път през барикади и полицейски колони, а най-малко 16 души са били задържани.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!