Тъкър Карлсън: Украйна очевидно губи войната, страната се разрушава, а САЩ не налагат мир

„Украйна очевидно губи войната. Украинците умират в огромни количества, а страната се разрушава. И САЩ биха могли да наложат мир още тази вечер. Уникалното е, че могат да го направят още тази вечер. Имат тази власт. Но не искат да го направят и продължават да допускат убийства на украинци, а страната им да бъде опустошавана.“ Това заяви Тъкър Карлсън в първото си интервю след внезапното си напускане на Fox News в подкаст, воден от Ръсел Бранд.

Карлсън добави: „Не знам, какви са им мотивите, но мога само да гадая. Знам, че ако критикувате, те (САЩ) наистина искат да ви накарат да замълчите.“ Според него, позицията на Дналд Тръмп по отношение на войната е вярна. Той припомни, че бившият президент на САЩ беше задал въпроса, дали някой знае, защо водят войната?

„Тази война прекроява света и икономиката на света“, категоричен е Карлсън.  

Запитан от Ръсел Бранд, защо е бил уволнен, Карлсън отговори: „Не знам защо ме уволниха. Наистина не знам. Не съм ядосан за това. Пожелавам на Фокс всичко добро“.

Критично БГ припомня, че предаванията на Тъкър Карлсън по Fox News бяха гледани от милиони американци, а в тях той често подлагаше под съмнение политиката на САЩ към Украйна, че помощта няма за цел да извоюва суверенитета ѝ от Русия и пр. С тези си позиции той се превърна в най-яркия опозиционен журналист на политиката на Джо Байдън.

Първото интервю на Карлсън е отразено от някои западни медии, но позицията му за Украйна е сравнително по-слабо застъпена.

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!