Тъкър Карлсън прогнозира резултатите за САЩ при пълномащабна война в Близкия изток

Бившият водещ на американския телевизионен канал Fox News, известният журналист Тъкър Карлсън, предположи как ще приключи конфликтът в Близкия изток. Той сподели това в предаването си в социалната мрежа X.

Карлсон прогнозира поражение на САЩ в една голяма война в Близкия изток, ако в нея участват Русия, Иран, Саудитска Арабия, Китай, Турция, държавите от Персийския залив и евентуално други. Той подчерта, че залогът е много по-висок, отколкото много американци си мислят. Според него повечето държави ще заемат позиция, противоположна на тази на САЩ.

„И това ще бъде проблем. Американската армия е по-слаба, отколкото когато и да било през последните 50 години. Сега не е моментът за световна война. Ние ще я загубим. Но нашият върховен главнокомандващ не осъзнава това“, подчертава журналистът.

По-рано бившият старши съветник на Пентагона полковник Дъглас Макгрегър в статия за American Conservative, обърна сериозно внимание, че Вашингтон трябва да поеме инициативата за постигане на прекратяване на огъня в палестинско-израелския конфликт и да не прави грешката, която направи в Украйна , когато силата на Русия не беше оценена.

Вашингтон не трябва да повтаря тази грешка, като подценява потенциала на регионален съюз от мюсюлмански страни, който може да застраши съществуването на Израел“, казва той.

Освен него и бившият офицер от военното разузнаване на САЩ Скот Ритър в интервю за канала Judging Freedom в YouTube предупреди, че ако израелците влязат в Газа ще умрат в бой, какъвто не са виждали.“

„Ако израелците влязат в Газа, какво ще направят? Ще бъда пределно ясен още сега: те ще умрат. Ще умрат в брой, който израелците никога не са виждали. И израелската армия знае това. Защо все още не са влезли там? Защото знаят какво предстои. Хамас ги чака. Хамас е готова за тях.“

Други новини

© 2023 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

Този уеб сайт използва „бисквитки“ и други подобни инструменти, за показване съдържанието на сайта и подобряване на потребителското изживяване.. Приемам Прочети повече