Тъкър Карлсън пред световните лидери в Дубай направи сравнение между Путин и Байдън

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Американският журналист Тъкър Карлсън говори на Световната правителствена среща на върха в Дубай. Той разказа по-специално за интервюто си с руския президент Владимир Путин, сподели впечатленията си от Москва и засегна украинския конфликт.

КритичноБГ публикува основните акценти от речта му, събрани от ТАСС:

За интервюто
Карлсън заяви, че съпротивата, която правителството на САЩ му оказало в опитите му да уреди интервю, му дала допълнителна мотивация да постигне разговор с руския лидер.

Той твърди, че властите са шпионирали текстовите му съобщения и са ги предоставили на The New York Times. По думите му това „изплашило“ руското правителство и то било отменило интервюто. (Очевидно после се е съгласило същото да се състои бел.ред)

Журналистът добави, че след интервюто е провел разговор с руския президент извън протокола, но не разкри съдържанието на разговора.

За Русия и Путин
Той смята, че Москва прави по-приятно впечатление от който и да е град в Съединените щати: „Тя е много по-чиста, по-безопасна и по-красива в естетическо отношение“. Карлсон изтъква системата на метрото като един от най-показателните аспекти на руската столица, като отбелязва, че в Ню Йорк е твърде опасно да се използва този вид транспорт.

Журналистът добави, че след осем дни в Москва е осъзнал, че Русия, като най-голямата страна, е и „изключително разнообразна по отношение на езици, култура и религия“.

Той подчерта, че „е трудно да се ръководи такава държава в продължение на 24 години“ и „един неспособен човек не би могъл да се справи“, но Владимир Путин е способен на това. В тази връзка журналистът отбеляза некомпетентността на американския президент Джо Байдън.

Относно украинския конфликт
Според Карлсън руският президент е готов да направи сериозен компромис по отношение на Украйна. В същото време, според него, Путин „няма да стане по-отворен за преговори“, ако този конфликт се проточи, Русия само ще стане по-силна и Западът трябва да се замисли за това.

Журналистът добави, че индустриалните възможности на Русия са много по-фундаментални, отколкото САЩ осъзнават. Според него Русия лесно произвежда ракети и артилерийски снаряди, докато НАТО не го прави.

Карлсън отбеляза също, че е чул американски официални лица да говорят за връщането на Крим на Украйна. Във връзка с това журналистът заяви: „Не е необходимо да инструктирате Русия <…> Това е лудост“.

Източник: ТАСС

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!