Свиленски: Президентът по-добре да не ни дава третия мандат

„Чудим се, защо трябваше да бъдат загубени за България и гражданитеѝ девет месеца, за да се стигне до момента вчера, в който ГЕРБ хвърлиха кърпата и няма да правим правителство, защото /казаха, че/ се търгуват постове. Вчера търговията бе призната от зам.-председателят на партията Теменужка Петкова. Те искаха само постове. Няма политики, няма го проблема с цените на мобилните оператори, тока и водата. И доходите на българските граждани.“ Това заяви по БНТ Георги Свиленски, зам.-председател на парламентарната група на БСП. 

Народният представител от БСП добави, че се надява българските граждани да са разбрали „кои са Продължаваме промяната и ГЕРБ и за какво се борят. Кои са и БСП и за какво се борят„.

КритичноБГ обръщат внимание обаче, че БСП беше в коалиция с Продължаваме промяната и виси въпросът, дали тогава Столетницата е знаела за какво точно се бори Продължаваме промяната? Той добави, че очаквал на изборите да бъде заявено признанието и оценката на българските граждани за политическите партии, както и според това те да бъдат подкрепени.

Свиленски призна на контриращ въпрос на водещ, че БСП е била в коалиция с ПП, като изтъкна, че по това време били вдигнати доходите на хората, замразени били цените на тока и не бил съборен паметника на Съветската армия. 

Народният представител от БСП определи снощното изявление на премиера в оставка Николай Денков по БНТ към ГЕРБ като унижение. 

„Ако президентът Румен Радев ни връчи третият мандат ние веднага ще го върнем неизпълнен. По-добре да не ни го връчва“, категоричен беше Свиленски. 

Уважаеми читатели на КритичноБГ, призоваваме Ви да помогнете с дарение за сайта, за да можем да продължим неговата кауза.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!