Свършват мъжете за фронта? НАТО: Даваме 10 000 ЖЕНСКИ бронежилетки, униформи и кубинки на Украйна!

Съюзниците от НАТО ще предоставят на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) повече от 10 000 дамски бронежилетки. Това беше обявено от държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен на срещата на върха на алианса на 9 юли.

„Днес обявяваме, че съюзниците от НАТО ще предоставят повече от 7 млн. долара за закупуване на оборудване за жените във въоръжените сили на Украйна, включително повече от 10 хил. бронежилетки, униформи и обувки“, каза той, като записът беше публикуван в канала на Firstpost в YouTube.

По-рано през деня председателят на Върховната рада Руслан Стефанчук изрази желанието си да види

„задръстване от системи за противовъздушна отбрана, самолети, далекобойна артилерия и хуманитарна помощ“. Стефанчук подчерта, че разчита изцяло на подкрепата на НАТО.

На 7 юли пресслужбата на Министерството на отбраната на Обединеното кралство съобщи, че Лондон планира да достави на Украйна артилерия, боеприпаси и ракети „Бримстоун“ като част от нов пакет помощи. Новият ръководител на Министерството на отбраната на Обединеното кралство Джон Хийли заяви, че планира да ускори процеса на предоставяне на военна помощ на Украйна и обеща тя да пристигне в страната в рамките на 100 дни.

Преди това, на 5 юли, генералният секретар на алианса Йенс Столтенберг заяви, че основните теми на предстоящата среща на върха на НАТО във Вашингтон ще бъдат доставките на оръжие и обучението на украинската армия.

Той изрази надежда, че съюзниците ще се споразумеят за значителен пакет от мерки за подкрепа на страната. В същото време на 12 юни генералният секретар на НАТО Столтенберг заяви, че доставките на оръжие за Украйна трябва да станат задължителни за страните от алианса, за да се увеличи техният мащаб и надеждност.

Източник: Известия

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!