Суровикин призова ЧВК „Вагнер“ да се подчиняват на Путин

Сергей Суровикин, заместник-командир на обединената група руски войски в района на специална военна операция, призова частната военна компания „Вагнер“ да изпълнява заповедите на руския президент Владимир Путин и да реши всички проблеми по мирен път. Призивът му беше разпространен от руското министерство на отбраната в събота.

„Призовавам ви – спрете. Врагът само чака вътрешнополитическата ни ситуация да се изостри. Не можете да играете в полза на врага в този труден за страната момент. Преди да е станало твърде късно, а това е необходимо и наложително да се направи – е да се подчините на волята и заповедта на всенародно избрания президент на Руската федерация, да спрете колоните, да ги върнете в постоянните им пунктове за разполагане и районите на съсредоточаване и да решите всички проблеми само по мирен път„, заяви той.

Суровикин добави, че е дошъл от фронтовата линия, където руските бойци, включително доброволци, изпълняват задачи, по заповед на ръководството на Министерството на отбраната. „Заедно с вас изминахме труден и тежък път, заедно с вас се сражавахме, поемахме рискове, заедно понасяхме загуби, заедно побеждавахме. Ние сме от една и съща кръв, ние сме воини„, добави той.

Източник: ТАСС

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!