Сухо и схематично Министерският съвет изрази съболезнования към близките на жертвите. А в сайта няма и ред!

Министерският съвет

Министерският съвет на България изказа съболезнованията си към близките на жертвите от терористичния акт до Москва. Кратко, сухо и схематично видя КритичноБГ. Почти разсеяно. По-интересното обаче е, че на сайта на държавната институция няма и ред от съобщението. Не е ясно от какво се притеснява или срамува властта на България да заяви човечност пред близките на жертвите от зверството. Можем само да гадаем. Защото е ясно, че във Фейсбук ще се затрупа и скоро ще е неоткриваемо, но на сайта ще има винаги следа.

И още, позицията на България бе изразена половин ден, след касапницата. Повечето страни от света вече изказаха своята съпричастнност и съболезнования преди това. От КритичноБГ се надяваме, че Министерския съвет не е чакал одобрение на текста от някое от посолствата на западните ни „партньори“.

Ето и схематичния и суховат текст:

„България изразява съболезнования към близките на жертвите на терористичния акт в Москва.
Категорично осъждаме тероризма във всички негови проявления.
Призоваваме за разследване и изясняване на обстоятелствата, довели до извършването на нападението.“

Толкоз! Дотук се простира неолибералната човещина. Най-големият въпрос е обаче, със същият аршин на човещина ли гледат тази власт и на българския народ? Убедени сме, че подозираме отговора. Защото ефектът го изпитваме на гърба си. ВСЕКИ ДЕН!

Уважаеми читатели на КритичноБГ, призоваваме Ви да помогнете с дарение за сайта, за да можем да продължим неговата кауза.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!