Стрелба на празник в Канзас. Десетки ранени. Сред тях и 8 деца

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Един човек е убит и най-малко 21 са ранени при стрелба в Канзас Сити, щата Мисури.

Сред ранените са и 8 деца на възраст между 6 и 15 години. Ранен е и по-големият син на младата жена, която е починала. Жертвите на поредната масова стрелба са участници в празненствата по повод победата на Канзас Сити Чийфс в Супербоула.

Твърди се, че изстрели е имало още по време на парада, но трагедията се разиграва в близост до Централната гара, въпреки че в сградата и около нея е имало повече от 800 полицаи .

Според началника на полицията в Канзас Сити Стейси Грейвс ,има трима задържани, но за сега не може да се потвърди дали феновете, които са били на събитието са успели да задържат още един. Не се съобщават подробности за задържаните, както и какъв е бил мотивът за стрелбата. Открити са огнестрелни оръжия на мястото на инцидента.

Канзас Сити отдавна се бори с насилието с огнестрелно оръжие През 2023 г. градът има черен рекорд със 182 убийства, повечето от които с оръжие.

Президентът Джо Байдън каза, че стрелбата се „врязва дълбоко в американската душа“ и призова хората да окажат натиск върху Конгреса за забрана на бойните оръжия и за други мерки в тази връзка.

Източник: БНР

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!