Страховита 8-метрова кукла, приличаща на Чъки, бе инсталирана в Англия, за да си бъбрят с нея децата по… еко проблеми

Куклата Лили

Страховита 8-метрова кукла, приличаща на Чъки, бе инсталирана в Англия, за да си говорели с нея децата по еко проблеми

Невероятно но факт, в английския град Рочдейл, Голям Манчестър беше инсталирана гигантска кукла, която си отваря и затваря очите и устата. Целта на „мероприятието“, зад което стаят градските власти, била да накарат малките деца да си споделят проблемите с куклата. Това ни съобщава Daily Star.

Въпросната кукла представлява бебе, което е голямо 24 фута, или 8,2 метра и е изтипосано до часовниковата кула на града в историческия център. Независимо, че пред него са сложили десетки цветни възглавници и гигантско бебешко шише, жителите на града веднага го оприличиха на друга кукла – сериен убиец от филма на ужасите „Детска игра“ с главен герой Чъки. Само че тази се казвала Лили.

Още по-интересното е, че докато децата и учениците говорят на гигантската кукла и споделят за проблемите си, всичките им разкази се записват от областната управа, за да бъдат разказани от куклата после, която си отваря и устата, но за това по-късно.

Куклата сериен убиец Чъки във филма "Детска игра"

Куклата сериен убиец Чъки във филма „Детска игра“

В сайта на областната управа, в който публикуваха с гордост безумното си произведение заваляха убийствени коментари от гражданите, които първо не харесаха инсталацията, и второ смятат, че е най-малкото плашеща:

Ето и най-цветните коментари, които обае са повече от показателни за успеваемостта на мероприятието:

„Чъки дойде на север“; „най-уродливото бебе, което някога съм виждал“; „ще сънувам кошмари в продължение на месеци“.

Други определиха бебето като „страховито“, „ужасяващо“ и „зловещо“.

Жител на града разказа за ужаса си от първата среща с Лили пред BBC Radio Manchester: „Излязох иззад ъгъла и го видях. Помислих си, колко е страховиито това бебе с тези затворени очи! Но после то даже ги отвори!“.

Общинският съвет на Рочдейл явно се засегна от язвителните забележки на гражданите и написа още по-безумно обяснение, че служителите били щастливи, че куклата все пак била на бебе, иначе щяла „да се разстрои“ от критиките.

Лили, с която дезаца трябва да си бъбрят еко

Лили, с която дезаца трябва да си бъбрят за еко драми

Чиновниците упрекнаха жителите, които са на зряла възраст, че куклата все пак не била предназначена за тях, а за най-малките: „Това е събитие за малки деца и те я обичат, реакцията е фантастична“, пишат още те в позицията си.

Общинарите, които записали разказите на децата твърдят, че те имали сериозно отношение към „климатичната криза и за това как смятат да се грижат за природата“. Няма как да се разбере точно какво са казали децата, защото може да са споделяли и лични и семейни проблеми на воля пред мълчаливата Лили, която само мига пред тях. Понякога.

Всичко, което са споделили децата пред новото английско еко-Чъки ще стане достояние на фестивал на „екологичното изкуство“ в… селския парк на езерото Холингуърт на 24 октомври.

Там куклата ще разказва ли разказва, какво са ѝ доверили децата… Но кои сме ние да съдим особеното чунство за хумор на „добрата стараа Англия“… Достатъчно е да припомним, че през февруари т.г. Националната здравна служба (NHS) в Обединеното кралство заяви, че предизвиканото от лекарства „кърмене“, произвеждано от биологични мъже, които се определят като транссексуални, е също толкова добро за бебетата, колкото и естественото майчино мляко, Новината съобщи английския Telegraph и то съвсем сериозно.

„В писмо до активисти на кампанията University of Sussex Hospitals NHS Trust (USHT), заявява, че млякото, произвеждано от транссексуални мъже след прием на комбинация от лекарства, е „сравнимо с това, произведено след раждането на бебе„, съобщава Telegraph.

Млякото за „кърмене“ от транссексуални може да се произвежда от биологични мъже, ако те приемат хормона прогестин, който създава жлези, произвеждащи мляко, в комбинация с лекарство като домперидон, което ги кара да лактират, т.е. да произвеждат мляко.

„Домперидонът, известен и с търговското наименование Motilum, не е предназначен за тази цел, но се предписва от лекарите извън медицинската регулация, въпреки че самият производител Janssen, препоръчва да не се приема поради възможни странични ефекти върху сърцето на бебето„, съобщи вестникът.

МОЖЕТЕ ДА СИ ПРИПОМНИТЕ И ТАЗИ ИЗКЛЮЧИТЕЛНА НОВИНА ОТ АНГЛИЯ ТУК:

Здравната служба в Англия за мъжкото мляко при транссексуалните и ползите за бебетата. СНИМКА

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!