Стотици разярени англичани щурмуват центрове за бежанци. Нахвърлиха се на полицаите

Стотици англичани, които са против Обединеното кралство да приема бежанци, нападнаха и проникнаха вчера хотел, в който живеят мигранти, в град Ротерхам (Южен Йоркшир). Първите в тълпата крещяха лозунги срещу миграцията, след което столове, маси, бирени кутии и други предмети полетяха към полицаите, пише Daily Mail. Изданието твърди, че в бунта са участвали над 700 местни.

Полицаите са били в защитно облекло и се опитвали да отблъснат протестиращите от хотела, но между тях се стигнало до борба, съобщава медията.

Полицаите използваха пожарогасители, но междувременно мнозина от протестиращите срещу имиграцията успяваха да проникнат в хотела. Те разбиха вратите и прозорците със столове.

Един от ранените полицаи е откаран от колегите си си линейка, а няколко от най-агресивните демонстранти са задържани, допълва изданието.

The Mirror съобщава, че подобен митинг се е състоял и в град Тамуърт пред хотел, в който живеят бежанци. Протестиращите са хвърляли камъни по полицаите и по прозорците на сградата.

Те подпалили врата, разбили прозорците, хвърляли коктейли молотов и бомбички по полицията, допъва Daily Mail.

Отстрани на сградата протестиращите написали с графити „Махайте се от Англия“, докато полицията потушавала  пожара в стълбището на хотела.

„Някои скандираха „Англия, Англия, Англия“, а други хвърляха предмети по полицията и пускаха сигнални ракети и фойерверки. Мъж беше видян да тича към полицията с нещо, което изглеждаше като голяма тонколона“, пише още изданието.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!