Столтенберг за отговора на Русия от очакваните украински удари: Путин само ни плаши. Нищо ново

от Лазар Лазаров

Заплахите на Русия поради отбранителното сътрудничество между Украйна и Запада продължават от 2022 г. Те обаче не са изпълнени и нямат основание. Това заяви генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг преди началото на министерската среща на Алианса, цитиран от „Украинская правда“.

По думите му, заплахите от Русия не са нещо принципно ново.

Оказваме помощ на Украйна от 2022 г…. Дълго време Путин ни сплашваше, призовавайки ни да не правим това. Още преди нахлуването през февруари 2022 г. той ни предупреди да не помагаме на Украйна и ни заплаши с последствия. Следователно тук няма нищо ново“, посочи Столтенберг.

По-рано той заяви, че Украйна има право да нанася удари по руска територия – и все повече съюзници са съгласни с това.

„Украйна има право на самоотбрана и това включва удари по цели на територията на Русия. Това става още по-неотложно на фона на откриването на нов фронт (в района на Харков)“, посочи генералният секретар на Алианса.

Заместник-секретарят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев реагира на новината, че западните страни са позволили на Украйна да удари руска територия с оръжията си. Както съобщи Критично по-рано, той обяви за заблуждение мнението, че Русия никога няма да използва нестратегически ядрени оръжия срещу Украйна, още по-малко срещу отделни страни от НАТО.

Източник: Фокус

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!