Столтенберг: „Време е“ Украйна да получи правото да атакува цели на руска територия!

от Лазар Лазаров
НАТО Столтенберг

Ръководителят на НАТО Йенс Столтенберг призова Украйна да получи право да нанася удари по военни цели на руска територия. Той заяви това в интервю за британското списание The Economist, предаде Lenta.ru.

„Време е съюзниците [от Алианса] да обмислят дали да не отменят някои от ограниченията, които са наложили върху използването на оръжия, предадени на Украйна„, отбеляза той.

Столтенберг припомни, че Алиансът предоставя на Украйна обучение на войници, оръжия и боеприпаси. По думите му държавите членки няма да участват непосредствено от територията на НАТО в бойни операции във въздушното пространство над Украйна или на сушата.

„Нямаме намерение да изпращаме сухопътни сили на НАТО в Украйна“, подчерта още той.

По-рано беше съобщено, че НАТО търси начини да участва в конфликта в Украйна. Това изявление направи унгарският премиер Виктор Орбан.

Критично припомня, че по-рано руският външен министър Сергей Лавров заяви, че Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) вече използват американско оръжие извън зоната на бойните действия. „Затова фактът, че американците се опитват да направят някакви успокоителни изявления за своето обществено мнение или за членовете на НАТО, или да покажат, че все още не е взето решение, според мен е трик“, посочи дипломатът.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!