ОБРАТ! Столтенберг: Никой не е обещавал на Украйна, че ще влезе в НАТО до 10 г.

Йенс Сталтенберг и Владимир Зеленски

Никой не е давал обещания на Украйна относно влизането й в НАТО след 10 години, каза генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг по CBS. Според него приоритетна задача на блока е да засили подкрепата за властите в Киев.

Никой не каза точно след 10 години, но е очевидно, че въпросът с приемането на Украйна е много сериозен. <…> Най-важното, което трябва да направим, е да засилим подкрепата за Украйна, така че тя да надделее “, отбеляза генералният секретар.

В същото време Столтенберг посочи плановете на Алианса за постигане на дългосрочен и справедлив мир в Украйна. НАТО трябва да убеди Русия, че е невъзможно да се спечели конфликт на бойното поле, добави той.

„Единственият начин да убедим Владимир Путин, че няма да победи на бойното поле, е да предоставим военна помощ на Украйна “, каза политикът.

Ръководителят на мисията на Украйна към НАТО Наталия Галибаренко по-рано съобщи, че Киев чака обещания за невъзвратимо членство на страната в Алианса. Според нея украинските представители искат да чуят отговора на предстоящата среща на върха във Вашингтон.

Както подчерта Галибаренко, ръководството на въоръжените сили на Украйна също очаква още повече изявления по темата за новите доставки на оръжие.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!