Стивън Кинг попита Марджъри Тейлър Грийн дали не „послъгва“ за помощта за Израел

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски!

Стивън Кинг не остана безучастен към последните публикации на Марджъри Тейлър Грийн. Авторът на романи на ужасите упрекна Марджъри, че е публикувала невярна информация за войната между Израел и Хамас, пише The Independent.

„Израел буквално доминира във войната с Хамас, след като беше брутално нападнат, убивайки хиляди невинни хора, а за тази война все още не е похарчен нито един американски долар“, написа в неделя Тейлър Грийн в социалната мрежа X. „Просто помислете за това.“

На това Кинг отговори: „Не послъгвате ли? От десетилетия им даваме помощи и въоръжение“.

Още от края на Втората световна война САЩ са изпратили милиарди помощи на Израел. В момента страната харчи поне 3,8 млрд. долара годишно за укрепване на израелската армия.

Миналата седмица новият председател на Камарата на представителите Майк Джонсън подписа предоставянето на допълнителна военна помощ за Израел в размер на 14,5 млрд. долара. Очаква се законопроектът да бъде отхвърлен в Сената на САЩ, а президентът Джо Байдън заяви, че ще наложи вето върху него.

Тейлър Грийн беше един от двамата републикански депутати, които гласуваха против законопроекта в Камарата на представителите. Другият беше конгресменът от Кентъки Томас Маси. Този ход не беше изненада. През октомври Тейлър Грийн заяви, че ще се противопостави на всички пакети с помощи, насочени както към Израел, така и към Украйна.

„Правителството на Съединените щати трябва да се съсредоточи върху харченето на трудно спечелените пари от данъци на американците за собствената ни страна и трябва да служи на американския народ, а не на останалия свят“, написа републиканката в мрежата X.

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!