Президентът на Германия: Ще затворим границите си за мигранти от Украйна

Германските власти вече няма да приемат бежанци в страната, тъй като ресурсите в страната са изчерпани. Сега в нашата страна има повече от един милион бежанци от Украйна. Ето защо Германия е на предела на своите възможности. Притокът на мигранти вече доведе до извънредна ситуация в страната.“ Това заяви германският президент Франк-Валтер Щайнмайер в интервю за италианския вестник Corriere della Sera.

Щайнмайер пристига в сряда 20 септември на тридневно посещение в Италия. Президентът на федералната република ще се срещне с държавния глава Серджо Матарела в Сицилия, където ще посетят Сиракуза, Катания и Пиаца Армерина. Именно в Сецелия ще се проведат двустранни разговори по въпросите на сътрудничеството, изменението на климата и миграцията.

„Щастлив съм, че отново съм в Италия. И съм много щастлив да се срещна отново с човек, когото междувременно мога да нарека свой приятел. Със Серджо Матарела се срещаме всяка година, а понякога и по няколко пъти,“ каза в интервюто за водещата италианска медия гостът в Сицилия. Щайнмайер и Матарела ще посетят и приемен център за мигранти.

Президентът на Германия призова властите в Европейския съюз да предприемат законодателни мерки, които ще позволят равномерно преразпределяне на пристигащите в Стария свят мигранти между европейските държави, включително насилствено. Също така, според него, е необходимо да се засили защитата на външните граници на Европейския съюз.

Италия и Германия трябва да понесат тежко бреме. Ето защо приемам много сериозно молбите за помощ, които идват от италианските, но също и от германските градове. Тези тежести трябва да бъдат понесени! За тази цел се нуждаем от справедливо разпределение в Европа и от по-силен контрол и наблюдение на външните ни граници. На престъпния бизнес на трафикантите трябва да се противодейства решително“, заяви Франк-Валтер Щайнмайер.

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!