Стана ясно, кой е украинецът, участвал във взривяване на Северен поток и Германия иска да го арестува

Украинският водолаз Владимир Журавльов, когото германските прокурори подозират във взривяването на Северните потоци, е работил за американската асоциация на инструкторите по гмуркане PADI.

Информация за предишното място на работа на Журавльов е достъпна в социалните му мрежи, съобщава RT. Там също се посочва, че той е роден в Киев и е възпитаник на университета Тарас Шевченко.

Майката на Журавльов е работила в Държавната фискална служба на Украйна, а синът Тимур също е свързан с гмуркането – той работи на свободна практика, съобщава телевизионният канал.

Освен това германските медии споменават лицето Светлана У., която уж е придружавала Журавльов по време на саботажа на Северните потоци. В социалните си мрежи тя активно подкрепя украинските въоръжени сили.

КритичноБГ припомня, че днес Федерална република Германия издаде заповед за арест на украински гражданин, заподозрян в участие в терористичната атака на Северните потоци. Освен него в организацията на престъплението може да са замесени още двама украинци.

Германия взе да издава заповеди за арест за взрива на Северен поток. Първата е за украинец

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!