„Спешна помощ“ с масов национален протест пред парламента

В четвъртък, 13 юли, от 11:00 часа, Синдикат „Защита“ организира национален протест на служителите в Спешна помощ пред Народното събрание. Те настояват за справедливо заплащане на своя труд. На фейсбук страницата си, от синдиката са публикували и призив за протестни действия на работещите в системата от цялата страна, а тези, които не могат да пристигнат в столицата, защото се борят за живота на хората,да изразят недоволството си пред лечебните заведения.

В него те информират, че са изпратили писмено до всички парламентарни групи конкретните искания, в очакване да бъдат изпълнени в новия държавен бюджет, както и да бъдат предвидени в следващия за 2024 г. Синдикалистите настояват и за среща с представители на групите в НС.

„Понеже сме били непрекъснато лъгани от политиците в последните години, не можем да вярваме само на голи обещания, и за да напомним, че сме готови да отстояваме с всякакви средства своите права и интереси, ние продължаваме с провеждането на ежедневните си протести като следващия е на 13.07.2023г. от 11,00 ч пред Народно събрание, а за онези, които трябва да продължат да изпълняват задълженията си да бдят над живота и здравето на българските граждани – по отделни филиали в цялата страна /което продължава и след 13.07.2023г./“, пишат синдикалистите. 

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!