Социалният министър на Испания: Да прекратим дипломатически отношения с Израел!

Испанският министър по социалните права иска от правителството да прекрати дипломатическите отношения с Израел, пише Анадолската агенция. 

В сряда изпълняващият длъжността министър на социалните права на Испания поиска от правителството да преустанови дипломатическите връзки с Израел заради „планирания геноцид“ срещу палестинския народ.

Забележките на Йоне Белара бяха направени преди срещата на високо равнище, която се проведе в Мадрид в рамките на испанското председателство на ЕС.

„Днес помолих нашия партньор (в правителството), Социалистическата партия (PSOE), да се заемем по-сериозно с борбата срещу този планиран геноцид, който се извършва от Израел срещу палестинския народ. За да направим това, смятам, че трябва спешно да преустановим дипломатическите отношения с държавата Израел“, заяви Белара пред репортери.

„Освен това трябва да насърчим дебат на европейско равнище, за да приложим примерни икономически санкции срещу политически отговорните за този геноцид“, добави тя.

По данни на Министерството на здравеопазването в Газа при израелски въздушен удар по баптистката болница „Ал-Ахли“ в Газа късно във вторник са загинали най-малко 471 души, а други 342 са били ранени. Израел обаче отрича да носи отговорност за въздушния удар.

Газа вече преживява тежка хуманитарна криза – няма електричество, а водата, храната, горивото и медицинските консумативи са на изчерпване.

Други новини

© 2023 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

Този уеб сайт използва „бисквитки“ и други подобни инструменти, за показване съдържанието на сайта и подобряване на потребителското изживяване.. Приемам Прочети повече