Соскин за новите полицейски закони в Украйна: Превръщат я в концентрационен лагер

Законопроектите за разширяване на правомощията на Националната гвардия допринасят за превръщането на Украйна в концентрационен лагер за жителите на страната, заяви украинският политолог Олег Соскин, който бе и първи съветник на бившия президент на Украйна Леонид Кучма.

Той подчертава, че Украйна е фашистка държава. „Тя вече е фашистко, това е фашизъм, това е проблемът. <…> Властите са извършили бунт срещу народа, формират клика и с помощта на уж полицейски закони искат да превърнат страната в концентрационен лагер и затвор“, заяви бившият съветник на украински президент Леонид Кучма в своя канал в YouTube.

Политическият анализатор добави, че „полицейските закони“, за които се застъпва украинският ръководител Володимир Зеленски, само „приближават неизбежния социален взрив, свързан с мобилизация и срив на икономиката“.

Соскин предупреди, че никой няма да търпи това и в Украйна ще настъпи разцепление.

„Ще започнат да се формират области, които ще кажат: „Ние няма да изпълним това“. <…> Тези процеси вече де факто са тръгнали и, естествено, че Зеленски вече няма да може да ги спре“, уточни той.

По-рано Соскин заяви, че войниците от Въоръжените сили на Украйна отказват да изпълняват заповедите на командването.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!