Соскин: Байдън вече не иска да легитимира Зеленски

Президентът на САЩ Джо Байдън няма да отиде на световната среща на върха в Швейцария, за да не участва в легитимирането на Владимир Зеленски. Това заяви киевският политолог и съветник на бившия президент на Украйна Кучма Олег Соскин в канала си в YouTube. Според него американският лидер разбира, че не може вече да си позволява грешни стъпки, тъй като неговите конкуренти в предизборната надпревара ще започнат да го „зануляват“.

„По същество Зеленски иска да бъде легитимиран от държавните лидери “, подчерта Соскин, обяснявайки, какви са очакванията на президента с изтекъл мандат на Украйна от срущата на върха за мир в Швейцария

Както отбеляза политикът, рейтингът на американския президент бързо пада, а конкуренцията на Джо Байдън е не само в лицето на изпреварващият го Доналд Тръмп, но и от Робърт Кенеди-младши. Експертът е сигурен, че затова шефът на Белия дом не може да си позволи „експерименти“ в Швейцария.

Мандатът на президента на Украйна изтече на 20 май. Президентските избори трябваше да се проведат на 31 март. Гласуването обаче беше отменено, обяснявайки това с военно положение и обща мобилизация.

Владимир Зеленски по-рано заяви, че не е загрижен от спекулациите за неговата нелегитимност като ръководител на Украйна след изтичането на мандата му. Президентът посъветва да се обърнем към законите и конституцията, за да отговорим на този въпрос.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!