Соня Колтуклиева за Виктория Василева от „Величие“: Преминала през СДС – ИТН – Български възход – Васил Божков – кацнала върху Николай Марков

Соня Колтуклиева, Фейсбук

Журналистката Соня Колтуклиева коментира в своя профил във ФБ политическите преобразявания на Виктория Василева от новата парламентарна партия „Величие“. Тя припомня, че Василева е успяла да обриса доста политически формации.

В началото политическата ѝ кариера започва от СДС. Факт е, че на предсрочните парламентарни избори през 1997 г. е избрана от листата на Обединени демократични сили (квота на Съюз на демократичните сили (СДС) за народен представител в 38-то Народно събрание. Чак до 2003 г. е част от ръководството на младежкото СДС.

По-късно Василева си харесва „Има такъв народ“ на Слави Трифонов. Твърдеше се, че му е дори дясна ръка. Още през 2021 г. тя е главен секретар на Има такъв народ (ИТН) и отговаря за структурите на партията.

Соня Колтуклиева пише, че Василева е имала взимане-даване с Български възход на Стефан Янев (информация за това се появи в сайта Лупа на 13 юли 2022 г.), а също и с Васил Божков. Сайтът Филтър пише на 16 февруари 2024 г.: „Бивши съпартийци на Виктория Василева заявиха пред „Филтър“, че със сигурност тя ще бъде ключов фактор в партията на Божков, която щяла да има сериозна финансова подкрепа. „

КритичноБГ публикува поста на Колтуклиева без редакторска намеса:

„Виктория Василева – преминала през СДС – ИТН – Български възход – Васил Божков – кацнала върху Николай Марков; бъдещ заместник-председател от “Величие”. Абсолютно падение!
Радостин Василев не лъже. Знам от участници в заверата, че след пристигането на Кирил Петков в дома на Радостин, тя се е скрила в неговата спалня. А от бивши депутати от ИТН научих още през 2022 година, че Виктория Василева е двигателят на разцеплението в “Има такъв народ”, въпреки че Слави я беше взел на работа, освен това уреди мъжа й с договор за озвучител на стадион “Васил Левски”.
Веднъж предател – завинаги предател!“

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

 

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!