SNArabia: САЩ може да нанесат удар по Иран от Средиземно море

Ситуацията в Източното Средиземноморие се изостри, след като 2-ра египетска армия премина в състояние на повишена бойна готовност, отмени военните отпуски и отзова личния състав в отпуск.

Въпреки че подробностите за тази мобилизация все още не са оповестени, напрежението в региона се наблюдава на фона на ескалиращия израелско-палестински конфликт и засиленото военно присъствие на САЩ в региона, пише Avia.pro

Sky News Arabia съобщава, че израелските отбранителни сили са в повишена готовност преди потенциален ответен удар на САЩ, който може да последва агресивни действия от страна на Иран. Израел, който е в челните редици на напрежението в региона, следи отблизо движението на своите съседи и ситуацията около Иран.

Междувременно Пентагонът официално обяви изпращането на ударната група на самолетоносача „Джералд Форд“ в Източното Средиземноморие в отговор на изострянето на ситуацията между Израел и Палестина. Разполагането на тази мощна военна групировка подчертава решимостта на САЩ да подкрепят своя ключов съюзник в региона в момент на повишени геополитически рискове и военни заплахи.

Източник: Avia.pro

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!