Сметнаха, колко словесни гафа е направил Байдън за по-малко от 5 месеца

Белият дом публикува официален препис всеки път, когато президентът на САЩ Джо Байдън произнася реч или отговаря на въпроси. Служителите по комуникациите често коригират, добавят или променят официалните забележки на Байдън, за да ги приведат в съответствие с официалната политика на Белия дом или, в някои случаи да са свързани с реалността, показа анализ на Daily Caller. В няколко случая официалните изявления трябвало да бъдат променени, за да предадат точно обратното на казаното от Байдън.

По време на 118 изявления, речи и разговори с репортери от 1 януари до 24 април Белият дом официално актуализира стенограмата си с корекции на това, което президентът е казал на глас поне 148 пъти.

Някои от измененията включват поправки на имена, дати и названия на организации. Други променят глаголите и така изцяло променят смисъла на изказването на президента. Думи, които президентът не е казал, но според служителите на Белия дом е трябвало да каже, също са добавени в стенограмите.

Daily Caller дава и конкретни примери. В скоби са сложени думите, които са поправени от Белия дом, а с главни букви е казаното от Байдън:

Чрез моя Американски спасителен план – срещу който всеки АМЕРИКАНЕЦ [републиканец] гласува, бих добавил – направихме най-голямата инвестиция в обществената сигурност в историята„.

„Винаги съм вярвал, че НИЕ [те са] сме сбъркали всичко. Америка е във възход. И имаме най-добрата икономика в света, което е така“, гласи стенограмата на Белия дом от изказването на Байдън на 17 април по повод новите му инициативи за защита на американската стомана в Питсбърг, Пенсилвания.

„Трябва да бъдем честни: заплахата за демокрацията трябва да бъде ЗАЩИТЕНА [победена]“, гласи друг откъс от доклада за състоянието на САЩ.

Поне в един случай Белият дом публикува стенограма, която невярно представя това, което Байдън е казал на глас.

По време на едно събитие миналата седмица Байдън привидно прочете думата „пауза“ от телепромптера си, която е написана само за него и го съветва да направи многозначителна пауза, за подсилване на значението на речта му, но в оригиналния запис на Белия дом не фигурира думата „пауза“ – там е написано „(не се чува)“.

Хора, представете си какво бихме могли да направим по-нататък“, каза Байдън, изтъквайки икономическите си политики по време на управлението си. „Още четири години… ПАУЗА„, продължи той, преди тълпата да започне да възприема репликата и да се смее.

The Daily Caller пропусна някои промени в окончателната си бройка, тъй като те не променяха смисъла на забележките на президента, т.е. добавянето на буквата „s“ в края на съществително име, за да го превърне в множествено число, или добавянето на „we’re“, когато това не е необходимо.

В други случаи Байдън е предал невярна информация или данни, които по-късно са коригирани в стенограмата на Белия дом.

„Ние ваксинирахме огромната част от Америка. Преминахме през тази пандемия с по-малко от 200 милиона – с по-малко от 2 милиона души, които бяха ваксинирани, когато встъпих в длъжност. Днес 720 [270 е реалното число] милиона американци са получили ваксина COVID“, гласи стенограмата на Белия дом от прием по време на кампанията на 30 януари. (Според Бюрото за преброяване на населението на САЩ общото население на Америка е около 333 млн. души).

„Откакто съм на този пост, създадохме 14 милиона нови работни места – 440 [хиляди] нови работни места само в Северна Каролина, само откакто съм на този пост. (Аплодисменти), гласи друга стенограма.

Байдън също така забравя думи по време на някои от изказванията си, което кара Белия дом да редактира стенограмата, за да направи коментарите на президента точни.

„Спазих обещанието си да назнача първия чернокож [жена] съдия във Върховния съд“, гласи стенограмата на Белия дом от предизборния прием на 22 февруари.

The Daily Caller сравнява броя на промените в стенограмите на Байдън с извадка от публични изказвания на бившия президент Доналд Тръмп.

Белият дом на Байдън е коригирал стенограмата на „Състоянието на САЩ“ на президента 13 пъти. Белият дом на Тръмп изобщо не е променял стенограмата на обръщението на бившия президент „За състоянието на САЩ“.

За забележките на Байдън по време на националната молитвена закуска Белият дом коригира стенограмата осем пъти. Белият дом на Тръмп коригира стенограмата веднъж, когато бившият президент пропусна една дума в цитат.

Според анализа на Daily Caller от 1 януари до 24 април Байдън е изпуснал имената или наименованията на лица, места и групи общо 20 пъти. Президентът изопачава броя на постиженията си и често бърка разликата между хиляди, милиони, милиарди и трилиони – 12 пъти.

Когато разказва истории, анализът на Daily Caller установява, че Байдън често е бъркал местоименията, например понякога е казвал „ние“ вместо „той“, когато е споменавал бившия президент Доналд Тръмп. В стенограмите на Белия дом това е коригирано 13 пъти.

Президентът също така е имал двадесет обърквания, когато се е позовавал на здравеопазването, които Белият дом е поправил. Той е объркал възрастните хора с увреждания като възрастни хора с „диабет“.

Анализът на Daily Caller не включва случаите, в които Белият дом е променял стенограмите, без да посочва, че има промяна.

По време на речта на Байдън „За състоянието на САЩ“ президентът се опита да каже името на 22-годишнния Лейкън Райли, за която се твърди, че е била убит от нелегален имигрант в Джорджия, докато е бягала. Байдън обаче нарече убитото 22-годишно момче „Линкълн“.

В стенограмата на Белия дом пише, че Байдън е казал „Ланкен“ и го поправя на „Лейкън“.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!