След вълна от подигравки берлинската полиция оттегли съвета си: „ПЕЙТЕ СИЛНО“, ако ви нападнат с нож

Тъй като нападенията с нож стават неразделна част от ежедневието на германците, все повече жители питат, как трябва да реагират, ако бъдат станат обект на покушение. И тук се намеси авторитетно берлинската полиция, която на интернет страницата посъветва германците, които видят, че към тях се задава нападател с нож да… пеят с пълно гърло. Звучи абсурдно, но е факт!

Съветът към германците да „пеят силно“, докато тръгват да ги колят не беше приет с нужната сериозност и уважение от населението и столичната полиция стана обект на масови подигравки. Даже медиите реагираха остро.

Berliner Zeitung писа без особено чувство за хумор, че: „това, което звучи като лоша шега, всъщност има сериозно значение. На уебсайта си полицията дава съвети на жителите на Берлин как да се справят в ситуации на насилие“, и описва ситуацията.

Същевременно медията констатира, че само за миналата година е имало 48 200 съобщени случая на физическо посегателство с нож, което е и 10 годишен рекорд. Berliner Zeitung допълва, че „с пеенето германците не биха се почувствали по-сигурни“, ако бъдат нападнати с хладно оръжие.

Само в Берлин е имало 3482 нападения с нож за миналата година. Повече от половината от заподозрените за нападенията – 53,5%, не са имали германски паспорт.

Ето и как се оправда берлинската полиция за отказа си от съвета към германците да проявяват вокални изпълнения докато ги нападат с намерение да ги заколят:

„От няколко дни се разпространява екранна снимка на нашата начална страница, според която препоръчваме в случай на атака извършителят да бъде раздразнен с неочаквано поведение, като например пеене.

За разлика от терористичните нападения, въоръжените нападения – включително с ножове – при които защитата на здравето и живота е основен приоритет, дразнещото поведение определено може да наруши плана за действие на нападателя при среща с агресивни и буйни хора.

Това се препоръчва от професионални психиатрични организации, наред с други. Този съвет обаче не съответства на нашия полицейски опит и поради това от 2023 г. вече не е част от нашите препоръки. Сега е актуализиран и нашият уебсайт.“

Възникват два логични въпроса:

Първият, кои са тези психиатрични организации дали изумителния съвет и каква е статистиката на която се базират?

И вторият, как така, след като този съвет не съответствал с опита на берлинската полиция, тя го препоръчва на гражданите?

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!