След драмите на Volkswagen и BMW понесе жесток удар!

Германският автомобилен гигант BMW съобщи, че се наложи да изтегли един милион и петстотин хиляди автомобила, заради дефектни спирачки на Continental AG. Това удря сериозно печалбата на компанията и още повече ще допринесе за промишлената криза в Германия.

Към този момент печалбата на BMW е значително под миналогодишната от 17,1 седмица след като Volkswagen AG обявиха пред работниците си, че започват затваряне на заводи в страната и съкращения. Финансов шеф на компанията, който съобщи, че редица специалисти ще излязат на улицата, апелира за „споделена отговорност“, което допълнително ги вбеси.

BMW все пак успокои, че колите с дефектни спирачки все още били безопасни за каране.

Това обаче не даде успокоение на пазарите, защото в същия ден акциите на BMW се сгромолясаха с 9,6%, а тези на фирмата за спирачки Continental с близо 10%. Втората фирма побърза да каже, че дефектни били спирачките им само за BMW, а не за всички останали автомобилни фирми за които произвежда.

Към този момент автомобили с неизрядни спирачки са закупили 1,2 милиона потребители, а още 320 000 коли са при производителя BMW.

Проблемите на фирмата производител на спирачки и гуми Continental започнаха след като съкрати 7000 служители в опит да се преструктурира.

Към този момент BMW не говори за съкращения на работници, за да навакса удара върху печалбата си. Това вероятно ще стане съвсем скоро.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА: 

Финансов шеф на Volkswagen се сблъска с работническия гняв, когато обяви, че започва затваряне на заводи. 20 000 изригнаха!

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!